Nieuwkomer bij Antwerp leert geen Nederlands, maar ... Frans

Nieuwkomer bij Antwerp leert geen Nederlands, maar ... Frans

26-08-2018 16:05
8

Bij Royal Antwerp FC is Simen Juklerod een van de nieuwe gezichten. De Noor staat dit seizoen al goed zijn mannetje. De integratie verloopt dan ook erg vlot.

Noors spreken ze op de Bosuil niet, maar Juklerod probeert zich verstaanbaar te maken. Begrijpt hij al Nederlands? "Frans, zal je bedoelen, want dat is de voertaal in de kleedkamer", aldus de linkspoot in Het Nieuwsblad. "Toen ik dat vertelde aan mijn Noorse vrienden Sander Berge (RC Genk, nvdr.) en Sigurd Rosted (AA Gent, nvdr.) waren ze heel verrast. Voor mij zou het makkelijker zijn om Nederlands te leren."

"Ik kan al een beetje Duits en als ik Nederlands lees, begrijp ik het voor zeventig procent. Maar goed, de voertaal in de kleedkamer is Frans. Dus heb ik een app geïnstalleerd op mijn telefoon waarmee ik Franse woordjes leer. Dan krijg ik een Frans woord voorgeschoteld en vijf opties van de Engelse vertaling. Zo leer ik toch een beetje Frans. Maar op die manier gaat het moeizaam. De jongens praten hier zeer snel. Dus ik ga via het internet een taalcursus volgen."