Update: 'Akkoord over transfer Strootman: maandag medische keuring in Marseille'

Update: 'Akkoord over transfer Strootman: maandag medische keuring in Marseille'

26-08-2018 18:18
4

AS Roma onderhandelt met Olympique Marseille over een transfer van Kevin Strootman. Dat bevestigt Roma-trainer Eusebio Di Francesco zondag.

Marseille heeft volgens Italiaanse en Franse media een bod van 23 miljoen euro uitgebracht op Strootman, terwijl Roma minimaal 25 miljoen plus bonussen eist. De twee clubs steggelen dit weekend nog over het verschil tussen vraag en aanbod. "Ik kan bevestigen dat er onderhandelingen gaande zijn", zegt Di Francesco op de persconferentie voor het competitieduel met Atalanta Bergamo (maandag).

"We gaan bekijken hoe Strootman zich op de training houdt en zullen de situatie met hem bespreken", vervolgt de Roma-trainer. "Als het aan mij ligt, zit hij gewoon bij de wedstrijdselectie. Maar dat ligt ook aan hem. De wedstrijd tegen Atalanta is een belangrijke en ik kan alleen maar zeggen dat Strootman een belangrijke speler blijft voor ons. We zullen zien hoe het zich ontwikkelt."

Update 18.18: AS Roma en Olympique Marseille hebben volgens het Franse RMC Sport een akkoord bereikt over de transfer van Kevin Strootman. De Franse topclub betaalt 25 miljoen euro en heeft een bonuspakket van 3 miljoen afgesproken. Strootman wordt naar verluidt maandag gekeurd in Marseille, wat zou betekenen dat hij zijn laatste wedstrijd voor Roma heeft gespeeld.

Lees ook: 'Roma accepteert miljoenenbod op Strootman, middenvelder niet meer bij selectie'