'Bij Anderlecht doorbreken lukte niet, nu staan Marseille en Sevilla in de rij'

'Bij Anderlecht doorbreken lukte niet, nu staan Marseille en Sevilla in de rij'

26-08-2018 13:02
1

Mahmoud Hassan Trezeguet heeft de clubs voor het uitkiezen. De Egyptenaar speelde een geweldig seizoen bij Kasimpasa en lijkt dat de komende dagen nog te gaan verzilveren.

Trezeguet begon zijn Europese voetbalcarrière bij RSC Anderlecht. In Brussel kwam hij door moeilijkheden met de taal en op tactisch vlak maar weinig in het stuk voor. Een uitleenbeurt aan Royal Excel Mouscron bracht een beetje soelaas, maar onvoldoende om Anderlecht te kunnen overtuigen.

Een nieuwe huurperiode, ditmaal in Turkije, zorgde wél voor de ommekeer. Trezeguet maakte bij Kasimpasa indruk met doelpunten en assists en zag dat ook beloond met flink wat speelminuten op het voorbije WK. De Turken waren er dan ook als de kippen bij om de afgesproken afkoopclausule van 2,5 miljoen euro in te lossen.

De ontwikkeling van Trezeguet is in Europa niet onopgemerkt gebleven. Volgens L'Equipe vechten onder meer Olympique Marseille, VFB Stuttgart en FC Sevilla om zijn diensten. Vooral die laatste club zou verregaande interesse vertonen. Het Franse medium weet verder dat Trezeguet eerder in deze mercato een aanbod van Internazionale afwees.