Toch hoop voor Anderlecht-fans? Joma produceerde mooiste voetbalshirt ter wereld

Toch hoop voor Anderlecht-fans? Joma produceerde mooiste voetbalshirt ter wereld

26-08-2018 12:40
16

Een deel van de Anderlecht-fans zijn momenteel niet zo blij. Paars-wit kondigde immers aan dat de samenwerking met shirtsponsor Adidas na dit seizoen stopt. Paars-wit gaat verder met Joma. Op sociale media wordt moord en brand geschreeuwd, maar is dat echt nodig?

Marc Coucke kwam, zag en overwon voorlopig alle obstakels die hij in Brussel tegenkwam. De nieuwe voorzitter is geen Roger Vanden Stock. Coucke is blij met het verleden, maar laat sentimenten niet opwegen in zijn toekomstplannen. Na meer dan dertig jaar Adidas vindt Coucke het tijd voor iets nieuws.

Adidas is een van de grootste sportmerken ter wereld. Joma is dat niet. Veel fans vrezen voor mindere kwaliteit en imagoschade. Toch zit het nog niet zo slecht met het imago van Joma. Het Spaanse kledingmerk produceerde vorig seizoen officeus het mooiste voetbalshirt ter wereld.

Praet en co
Wie liep daarmee rond? Ex-Anderlecht-speler Dennis Praet en zijn ploegmaats van Sampdoria. De website fourfourtwo riep de shirts van Sampdoria uit tot mooiste ter wereld.

Dit seizoen mag Kaizer Chiefs met die eer prijken. Samp 'zakte' naar plaats twee. Het presenteerde zijn nieuwe shirts wel met de tekst: 'La maglia piu bella del mondo (het mooiste shirt ter wereld). 

foto's: en.onefootball.com

Lees ook: Anderlecht-fans wijzen Joma massaal af: 'Marginaal, derderangsmerk van Aldi'