Preud'homme kopieert tactiek van Ajax: Ik zei: wij kunnen dat ook

Preud'homme kopieert tactiek van Ajax: "Ik zei: wij kunnen dat ook"

Gepubliceerd: zondag 26 augustus 2018 om 11:30zo 26-08-2018 om 11:30

Michel Preud'homme geeft toe dat Standard mede dankzij de tactiek van Ajax won van STVV. Het ging allesbehalve soepel voor de Luikenaars maar uiteindelijk werd er wel met 3-2 gewonnen. De tactiek van Erik ten Hag bleek het geheime wapen.

"De bezoekers bezorgden ons in de eerste helft veel problemen met hun veldbezetting. Ze hadden een duidelijk plan om ons pijn te doen en dat werkte", aldus Preud'homme na afloop van de wedstrijd tegen Sporza. "STVV was duidelijk goed voorbereid."

Preud'homme legde uit wat hij besloot te veranderen. "Als we ons spel wilden spelen met hoge backs, moesten we hun verdedigende middenvelder onder controle krijgen. Bovendien moesten we hun tegenaanvallen afweren om zelf druk te kunnen leggen."

De Standard-trainer legt uit dat zijn ploeg getraind heeft op het uitkomen van centrale verdedigers. Dat had hij gezien bij Ajax. Hij besloot het toe te passen. "Bij Ajax deed Frenkie de Jong dat perfect. Ik heb tegen de groep gezegd: wij kunnen dat ook. Je kan niet alleen met offensieve spelers, maar ook met verdedigers een meerderheid creëren op het veld. Luyindama deed dat perfect en heeft het vuur in de ploeg gebracht. Daarom is Europees voetbal leuk: je leert veel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws