Tien Antwerpenaren verslaan Cercle Brugge, Moeskroen nog dieper in de put

25-08-2018 21:53
4

Na vijf speeldagen heeft Cercle Brugge zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De promovendus verloor met 1-0 van Antwerp. The Great Old speelde meer dan 75 minuten met een man minder na rood voor Omar Govea. Moeskroen verloor thuis dan weer met 0-1 van KAS Eupen.

Het debuut van Govea bij Antwerp duurde amper een kwartiertje. De middenvelder speelde de bal te ver voor zich uit en bij het rechtzetten van zijn foutje nam hij Kone mee. Scheidrechter Dierick twijfelde niet en trok rood. Ondanks een man minder kreeg Antwerp enkele minuten later dé kans om op voorsprong te komen. Na een duwfout van Palun ging de bal op de stip. Hairemans geraakte vanaf elf meter evenwel niet voorbij Nardi. De doelman van Cercle Brugge redde met de voet.

Beide ploegen kregen in de eerste helft nog wat kansjes, maar de netten trilden niet. De lat wel na een knal van Bruno. Meteen in de tweede helft werd er dan toch gescoord. Met de meest knullige goal van het weekend bracht Owusu Antwerp op voorsprong. De Cercle Brugge-verdediging zag er slecht uit.

Antwerp hield daarna stand en pakte de drie punten. Door de zege beent Antwerp Standard bij in de stand op de tweede plaats. Beide ploegen hebben elf punten na vijf matchen.

Royal Excel Moeskroen - KAS Eupen
In de staart van het klassement speelden Moeskroen en Eupen al vroeg in het seizoen een zespuntenwedstrijd. Eupen trok aan het langste eind. Cheick Keita scoorde in de eerste helft het enige doelpunt van de match. Voor Moeskroen dat 0 op 15 pakt, was het al de derde 0-1 thuisnederlaag van het seizoen.