Liverpool profiteert maximaal van misser van City: zege tegen Ryan en Izquierdo

Liverpool profiteert maximaal van misser van City: zege tegen Ryan en Izquierdo

25-08-2018 20:44

Liverpool heeft tijdens de late zaterdagwedstrijd optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van concurrent Manchester City, eerder op de dag. Waar de regerend Premier League-kampioen gelijkspeelde tegen Wolverhampton Wanderers, rekende Liverpool af met Brighton & Hove Albion.

Brighton, met Mathew Ryan negentig minuten op het middenveld en José Izquierdo nog niet fit, hield de schade beperkt tot aan minuut 23. Toen veroverde Jordan Henderson de bal op het middenveld en kwam het supertrio van The Reds in actie. Via Sadio Mané en Roberto Firmino kwam de bal bij regerend Premier League-topscorer Mohamed Salah, die met een diagonaal schot de score opende.

De treffer van de Egyptenaar bleek doorslaggevend, want meer doelpunten vielen er niet op Anfield. Liverpool hield de wedstrijd onder controle. Ook doelman Alisson Becker had zijn aandeel in de zege: in de slotfase dook Pascal Gross plotseling op voor de Braziliaan, die de nul echter op het bord hield.

Liverpool is momenteel de enige Premier League-club die na drie wedstrijden nog zonder puntenverlies is. Chelsea, Watford en Tottenham Hotspur kunnen zondag op gelijke hoogte komen.