Standard pakt de drie punten tegen STVV na spetterende slotfase

Standard pakt de drie punten tegen STVV na spetterende slotfase

Gepubliceerd: zaterdag 25 augustus 2018 om 19:59za 25-08-2018 om 19:59

Standard is erin geslaagd om de drie punten thuis te houden. Het werd een bijzonder boeiende pot voetbal tegen STVV, waarin Standard met de schrik vrij is gekomen. Na een spannende slotfase werd het 3-2.

Het was bibberen en beven in de openingsfase voor STVV, dat aanvankelijk nog naar de gepaste organisatie zocht. Die vond het niet, met uiteindelijk nefaste gevolgen. Standard kon snel op voorsprong komen na een poging van Collins Fai.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Rouches, tot doelman Guillermo Ochoa in de fout ging. De Mexicaan knalde de bal knullig in de voeten van Roman Bezus. Die bedankte en maakte er 1-1 van. Standard was aangeslagen, STVV kreeg de beste kansen. Het bleef toch 1-1 tot de rust.

Na de pauze toonde de thuisploeg het meeste initiatief om nog een doelpunt te scoren. Medhi Carcela raakte de paal, STVV kwam met de schrik vrij. De Rouches leken ook op weg naar dat verlossende tweede doelpunt, maar het was STVV dat kon scoren. Enkele minuten na zijn invalbeurt maakte Elton Acolatse er 1-2 van.

Michel Preud'homme greep in en ging vol in de aanval, met succes. De ver opgekomen Christian Luyindama kon tien minuten voor het einde toch de gelijkmaker krachtig in doel koppen. Standard bleef vol voor die overwinning gaan en werd daar uiteindelijk ook voor beloond. Enkele minuten ver in de toegevoegde tijd scoorde Renaud Emond de verlossende 3-2, tevens ook de eindstand.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws