PSG-debutant veroorzaakt direct penalty, maar wordt gered door supertrio

25-08-2018 18:52

Paris Saint-Germain heeft ook na de derde speelronde in de Ligue 1 zijn maximale score behouden. Laagvlieger Angers, dat juist nog wacht op zijn eerste punten, ging met een gelijke stand de rust in, maar moest uiteindelijk buigen voor het superduo Neymar-Kylian Mbappé.

De Franse landskampioen begon zonder doelman Gianluigi Buffon, die plaats moest maken voor Alphonse Aréola. Thomas Meunier begon wel aan de wedstrijd.

PSG opende moeizaam tegen het taaie Angers, al kwam het na een klein kwartier spelen wel op voorsprong. Neymar ontsnapte aan de buitenspelval en de getoucheerde voorzet van de Braziliaan werd binnengeschoten door Edinson Cavani. Even later veroorzaakte debutant Thilo Kehrer een penalty met een onhandige overtreding op Flavien Tait. De strafschop werd benut door Thomas Mangani: 1-1.

Angers, vorig seizoen als veertiende geëindigd op het hoogste Franse niveau, mocht dromen van een stunt, maar kon uiteindelijk niet op tegen de grote individuele klasse van de Parijzenaars. Cavani had al voor rust gescoord en zijn voorbeeld werd gevolgd door zijn twee aanvalspartners. Mbappé verzorgde de 2-1 met een bekeken volley. Even later speelde PSG de verdediging van de gasten volledig uit elkaar: Neymar kan vervolgens binnenschieten op aangeven van Mbappé.