Standard haalt opgelucht adem: Carcela krijgt helemaal geen straf

Standard haalt opgelucht adem: Carcela krijgt helemaal geen straf

25-08-2018 14:43
7

Standard Luik zal Mehdi Carcela niet moeten missen. De aanvaller kreeg op speeldag twee een rode kaart op het veld van Waasland-Beveren, maar zal daar niet verder voor vervolgd worden. Om dat te bewerkstelligen is Standard haar creatieve zelve geweest.

Huisadvocaat Pierre Locht pleitte eerder al dat de tabel waarop het parket van de KBVB haar sancties baseert, ongeldig is. Daardoor werd een oordeel uitgesteld tot deze zaterdag. De Geschillencommissie heeft nu beslist dat het parket onvoldoende bewijzen kon aanbrengen dat die tabel wel degelijk geldig is.

Daardoor vervalt elke straf die de commissie zou opleggen. Carcela wordt daarom niet verder vervolgd voor zijn rode prent. Hij zal er zaterdagavond dus gewoon bij zijn in de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden. Carcela stond vorig weekend nog aan het kanon in de 0-3-zege van Standard op Sporting Lokeren.

De vraag rijst nu wat dit dossier doet met enkele andere schorsingen die in de lucht hangen in de Jupiler Pro League. Zo werd Ognjen Vranjes (RSC Anderlecht) al gestraft, terwijl Wesley Moraes (Club Brugge) en Eric Ocansey (KAS Eupen) nog steeds wachten op een oordeel.