Rolstoelgebruiker en Clubfan doet oproep aan politici: 'Schuif je ego aan de kant'

Rolstoelgebruiker en Clubfan doet oproep aan politici: 'Schuif je ego aan de kant'

Gepubliceerd: zaterdag 25 augustus 2018 om 13:48za 25-08-2018 om 13:48

Club Brugge wil het oude Jan Breydelstadion maar al te graag inruilen voor een nieuwe arena. De huidige voetbaltempel zorgt namelijk voor heel wat problemen. Voor Club Brugge zelf, maar ook voor de supporters.

Zo is rolstoelgebruiker Mark Tansens (30) helemaal niet tevreden. Na zestien jaar zegt hij zijn abonnement bij Club Brugge op. De plaatsen voor rolstoelgebruikers bij Club Brugge deugen volgens hem niet.

"Het is met pijn in het hart en ik zal de sfeer in het stadion hard missen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Maar de plaatsen voor rolstoelgebruikers in het Jan Breydelstadion deugen niet. We zitten beneden in een hoek van de West-tribune, waar we een slecht zicht hebben op het veld. Op de voorste rij heb je het beste zicht, maar daar zit je niet beschut tegen de regen."

"Voetbal is een wintersport, maar voor een slecht zicht wil ik niet langer de opoffering maken om in de koude te gaan zitten. Bovendien zijn er maar twee toiletten voor rolstoelgebruikers", aldus Tansens.

Nieuw stadion
Tansens neemt Club Brugge zelf niets kwalijk. "Ik heb veel respect voor Club Brugge en ik weet als geen ander dat de club heel veel doet om de omstandigheden voor de mindervaliden zo goed mogelijk te maken", geeft hij aan.

"Alleen als er een nieuw stadion komt met aangepaste voorzieningen, neem ik misschien opnieuw een abonnement. Er wordt nu al tien jaar gepraat over een nieuw stadion, maar er is nog geen steen gelegd. Ik wil dan ook een luide oproep doen aan de politici, ondernemers en alle andere betrokkenen om eindelijk eens de ego's aan de kant te schuiven en het algemeen belang voorop te stellen", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws