Leko houdt Cools uit de basiself: Hij toonde geen focus meer

Leko houdt Cools uit de basiself: "Hij toonde geen focus meer"

25-08-2018 13:19
3

Dion Cools heeft het onder Ivan Leko nog niet altijd makkelijk gehad. De rechtsachter kende héél mooie periodes, maar ook mindere periodes. De rechtsachter lijkt zijn basisplek op de rechtsachter nu ook kwijt te zijn.

Volgens Leko is daar een goede reden voor. "Cools pendelde tot voor mijn komst drie jaar lang tussen bank en tribune. Ik gaf hem vertrouwen, en Dion is daardoor in Club Brugge iémand geworden", begint de coach aan zijn relaas.

"Wat je dan vaak ziet met jonge jongens: decompressie. Cools toonde geen honderd procent focus meer op training. Mijn relatie met Cools is fantastisch, maar ik ben met niemand getrouwd...", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

De prestaties van Cools waren ook niet altijd denderend te noemen. "Als je omzeggens elke week matchwinnaar bent, als je ieder weekend de zakken van je medespelers vult, zul je van mij en van de groep desnoods mogen wándelen op training. Zodra dat niét meer het geval is, en ik blijf jouw gedrag in de week tóch accepteren, dan verlies ik mijn geloofwaardigheid in de kleedkamer", aldus Leko.