Na ontslag zoekt ex-Bruggeling weer naar nieuwe club: Ik ben op zoek

Na ontslag zoekt ex-Bruggeling weer naar nieuwe club: "Ik ben op zoek"

25-08-2018 12:17
4

Na zijn ontslag bij Waasland-Beveren een een zomer vol zelfreflectie is Sven Vermant weer klaar om aan de slag te gaan. Hij voelt zich klaar voor een nieuwe club.

"Maar zonder tijdsdruk", verduidelijkt hij in De Krant van West-Vlaanderen. "Ik ben op zoek naar een uitdaging die binnen mijn manier van coachen past. Ik ben iemand die de lat zo hoog mogelijk legt, onafhankelijk van waar ik werk. Het is belangrijk dat de opportuniteit nauw aansluit bij mijn manier van coachen. Er zijn al aanbiedingen geweest, maar daar ben ik niet op ingegaan", onthult hij.

Een plek als trainer in 1A wordt moeilijk, aangezien elke ploeg al een coach heeft. "Ik zit er niet op te wachten dat een collega-trainer ontslagen wordt. Wij als jonge Belgische coaches moeten elkaar steunen en promoten. We moeten onszelf beter verkopen, iets wat bijvoorbeeld Nederlanders over het algemeen beter kunnen."

Zijn ontslag bij Waasland-Beveren ziet hij alvast als een goede ervaring. "Ik ben op zich heel blij met wat ik er verwezenlijkt heb. Het was een eerste stap in de goede richting. Of ik genoeg tijd heb gehad bij Waasland-Beveren, laat ik in het midden."