Borkelmans voor Club - Anderlecht: Hij wordt dé man van het seizoen

Borkelmans voor Club - Anderlecht: "Hij wordt dé man van het seizoen"

25-08-2018 09:30
2

Ook Vital Borkelmans zal zondag de match Club Brugge - Anderlecht van nabij volgen. Hij vindt beide clubs aan mekaar gewaagd, maar misschien kunnen de spitsen van Anderlecht wel de doorslag geven.

Een uitgesproken favoriet is er niet. "Wie er favoriet is? Da's een lastige. Normaal de thuisploeg, maar het is na die paar wedstrijden moeilijk in te schatten wie beter is. Beide teams zijn door het aantal transfers nog wat aan het zoeken. Maar al nieuwe aanwinsten zijn er niet zomaar: Club en Anderlecht willen duidelijk ook Europees een rol van betekenis spelen", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Opvallend: Anderlecht won de laatste 20 jaar al negen keer op het veld van Club. Andersom is dat nul keer. "Straf cijfer, maar dat is moeilijk te verklaren. Beide teams zijn thuis niet eenvoudig te kloppen. En ja: Anderlecht heeft soms een uitschieter in Jan Breydel, maar vergeet niet: soms krijgen ze er ook een pandoering."

Met Santini - Dimata kan Anderlecht zondag rekenen op een gouden duo, dat samen al twaalf keer scoorde. "Echt knap hoe Santini is teruggekeerd. Hij is fysiek zo sterk en heeft duelkracht. Dan hebben ze er ook nog eens Dimata lopen. Volgens mij wordt hij dit seizoen dé man in de Belgische competitie. Een stevig duo, maar Club staat achterin dan weer zeer sterk. En dan heeft Mechele nog niet eens gespeeld dit seizoen."