Leko keihard voor duo: Wilden geen deel uitmaken van Club Brugge

Leko keihard voor duo: "Wilden geen deel uitmaken van Club Brugge"

25-08-2018 09:00
8

Ivan Leko kreeg dit seizoen aardig wat kritiek over de situaties van Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby. Beide spelers werden niet meer opgesteld, ook al lagen ze onder contract. De Kroaat had echter een duidelijke reden.

Het was helemaal niet de bedoeling om hen op de tribune te houden. "Het plan was om hen op te stellen. Máár, na twee, drie weken stelde ik vast dat ze het allebei fysiek en mentaal niet konden opbrengen. De spelletjes wilden ze nog wel meedoen - 'matchkes' spelen, en toernooitjes -, maar zodra er fysieke oefeningen aan te pas kwamen, waren ze niet meer geïnteresseerd", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Dat sloeg stilaan over op andere spelers. "Op zo'n moment moet ik de groep beschermen. Zíj wilden geen deel meer uitmaken van Club Brugge, dat hebben niet Leko, Mannaert of Verhaeghe beslist. Ik ben ontgoocheld. Limbombe werd onder mij een sleutelspeler, Rode Duivel zelfs, hij kreeg een contractverlenging... - ik mag zeggen dat de technische staf een aandeel heeft in de ontwikkeling van Limbombe. Als zo iemand dan... Ja, ik vind dat jammer."