UPDATE: Club Brugge kan opgelucht ademhalen: 'Het is te vroeg'

UPDATE: Club Brugge kan opgelucht ademhalen: 'Het is te vroeg'

27-08-2018 07:40
17

Gaat Timmy Simons na enkele maanden al weg als assistent bij Club Brugge? De kans bestaat, want hij zou de overstap kunnen maken naar de Rode Duivels.

Het Laatste Nieuws weet dat Simons dé topkandidaat is om assistent te worden van Roberto Martinez. Hij zou als Thierry Henry vertrekt de functie van T3 gaan vervullen. Martinez heeft dat al kenbaar gemaakt aan Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, maar die is niet meteen enthousiast.

Verhaeghe wil uiteraard dat Simons zijn werk bij Club Brugge afmaakt. Hij heeft dan ook gevraagd naar de alternatieven van Martinez. Na het vertrek van Graeme Jones is er ook een nieuwe T2 nodig, maar die zou uit de entourage van Martinez zelf komen.

Het is wel duidelijk dat Martinez de staat van dienst van Simons bij de Rode Duivels kan appreciëren. Twee jaar geleden liet Martinez hem zelfs nog een keer spelen in de partij tegen Estland. Zijn teller kwam zo op 94 caps te staan.

Update 27/09, 07.40: Timmy Simons is wel degelijk gepolst om de nieuwe T3 van Martinez te worden, maar de assistent van Ivan Leko bedankte vriendelijk voor het aanbod. Volgens Het Nieuwsblad vindt Simons 'het nog te vroeg' om voor de Rode Duivels te kiezen. Simons nam eind vorig seizoen afscheid als profvoetballer en werd daarna opgenomen in de technische staf van Club Brugge.