Bayern München wint openingsmatch: VAR speelt hoofdrol

24-08-2018 22:40

Bayern München heeft de eerste wedstrijd van de competitie gewonnen. In eigen huis was Der Rekordmeister met 3-1 te sterk voor Hoffenheim.

Met Arjen Robben op de bank slaagde Die Bayern er in de eerste helft in op voorsprong te komen. Thomas Müller zette de regerend langskampioen op een voorsprong. Met die minimale voorsprong gingen beide ploegen rusten.

Na rust verscheen Arjen Robben binnen de lijnen bij Bayern. Hoffenheim, waar Joshua Brenet negentig minuten op de bank bleef, slaagde erin terug te komen in de wedstrijd. Ádám Szalai tekende voor de gelijkmaker, waardoor Bayern op zoek moest naar een nieuwe voorsprong.

Die kwam er toen Franck Ribery gewillig naar de grond ging en Bayern een strafschop kreeg. Robert Lewandowski miste, maar Arjen Robben schoot in de rebound raak. Na ingrijpen van de VAR moest de strafschop opnieuw worden genomen, omdat er te vroeg zou zijn ingelopen. In tweede instantie schoot Lewandowski alsnog raak.

Nadat ook een goal van Müller door ingrijpen van de VAR werd afgekeurd, tekende Robben in de extra tijd alsnog voor zijn eerste competitietreffer, waardoor Bayern de eerste wedstrijd in de Bundesliga met 3-1 won.