Pocognoli legt de focus ergens anders bij Standard: “Dat was vorig seizoen minder”

Pocognoli legt de focus ergens anders bij Standard: “Dat was vorig seizoen minder”

24-08-2018 23:45

Sebastien Pocognoli is niet altijd zeker van een basisplaats bij Standard, maar de aanvoerder van de Rouches kon afgelopen wedstrijden toch weer op heel wat minuten rekenen.

"Het is te vroeg op het seizoen om al conclusies te trekken. Fysiek voel ik me echt goed. We hebben een uitstekende voorbereiding meegemaakt en dat werpt in mijn geval zeker zijn vruchten af. Ik heb het gevoel dat we daar ook de komende maanden nog profijt uit zullen halen", vertelt Pocognoli tegenover Het Laatste Nieuws.

De aanvoerder weet ook dat Standard veel wedstrijden op een seizoen moet spelen. "Als alles goed gaat, spelen we dit seizoen ongeveer 60 wedstrijden. Ik ga er alles aan doen om er daar zoveel mogelijk van te spelen. Dat is altijd al zo geweest.”

De linksachter legt de focus dit seizoen ook ergens anders. “Ik concentreer me alleen net iets meer op mijn job als speler. Dat was vorig seizoen misschien wat minder het geval omwille van een reden waar ik niet dieper op in ga.

“Persoonlijk kom ik met meer plezier werken. De ambiance is even goed, maar nu staat daar een andere visie en een project op lange termijn tegenover. Dat is een wezenlijk verschil”, aldus Pocognoli.