KV Oostende wint in eigen huis van Zulte Waregem

24-08-2018 22:21
2

Speeldag 5 werd afgetrapt door KV Oostende en Zulte Waregem. De thuisploeg trok aan het langste eind en kon de wedstrijd met 3-1 winnen.

De eerste twintig minuten waren aftasten voor beide clubs. Niet veel kansen waren het gevolg. Een kopbal van Wout Faes kwam het dichtste bij een doelpoging. Na een halfuur spelen was er geklungel in de defensie van Oostende en goaltjesdief Hamdi Harbaoui kon profiteren, 0-1. Vier minuten later maakte Faes echter al de 1-1.

In de tweede helft was het wachten tot een flits van Kevin Vandendriessche. Een mooie sleep plus afstandsschot zorgde ervoor dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Twintig minuten voor tijd appelleerde Zulte voor een strafschop na een vermeende handsbal van Faes, maar er werd geen penalty gegeven.

Vijf minuten voor tijd was het invaller Faik die de bal prachtig richting doel krulde namens Zulte. Maar zijn schot strandde op de kruising. Oostende kwam dus goed weg, en de kustclub counterde drie minuten voor tijd dodelijk. Canesin gaf de bal mooi aan Sakala die de bal proper binnenlegde, 3-1 eindstand.