UPDATE: Ook Vranjes moet wachten op zijn straf

UPDATE: Ook Vranjes moet wachten op zijn straf

24-08-2018 15:43
14

De kans is bijzonder klein dat Ognjen Vranjes er zondag bij zal zijn tegen Club Brugge. De Beroepscommissie bereidt zich over de straf voor de Bosniër. Maar het Bondsparket blijft alvast drie speeldagen schorsing eisen.

Het Bondsparket vroeg aanvankelijk drie speeldagen schorsing, maar bij Anderlecht was men daar niet tevreden mee. De club ging dan ook in beroep. "In het rapport van de scheidsrechter staat vermeld dat de intensiteit van de tackle gematigd was", citeert Het Laatste Nieuws Meester Deleu, die Vranjes bijstond.

"Het is ook de eerste keer dat Vranjes voor uw commissie moet verschijnen", voegde Deleu er nog aan toe over de speler die nog maar enkele weken in ons land speelt. "Daarom hoop ik dat u een deel van de straf kan omzetten in een voorwaardelijke sanctie", vraagt hij.

De kans dat Vranjes geschorst is tegen Club Brugge is bijzonder groot. De vraag is of hij ook de wedstrijden tegen Antwerp en KRC Genk mist.

Update 15u43: Vranjes en Anderlecht moeten nog even wachten op hun straf. De KBVB gaf vrijdagmiddag mee dat het beroep nog in beraad wordt genomen. De uitspraak volgt "waarschijnlijk" pas op zaterdag.