Amrabat droomt nu al weg: Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester United

Amrabat droomt nu al weg: "Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester United"

24-08-2018 10:47
8

Club Brugge rondde de overgang van Sofyan Amrabat vrijdagochtend helemaal af. De middenvelder verlaat Feyenoord en moet Ivan Leko meer keuzemogelijkheden geven op het middenveld. De Marokkaanse Nederlander kijkt alvast erg uit naar zijn nieuwe avontuur.

"Dit is een hele mooie club, die vergelijkbaar is met Feyenoord: trouwe supporters, altijd goede sfeer ... Een echte volksclub", zwaait Amrabat meteen met lof bij Club TV. "Ik heb natuurlijk ook een gesprek gehad met de mensen van de club en ik had er meteen heel veel zin in. Er sprak veel vertrouwen uit."

"Ik ben een middenvelder met een groot loopvermogen. Fysiek ben ik sterk, maar ook voetballend", beschrijft hij zichzelf. Wat denkt hij van de Jupiler Pro League? "Het is een sterke competitie die heel erg fysiek is, ik denk fysieker dan de Nederlandse."

Kampioenenbal
Dat Club Brugge rechtstreeks geplaatst is voor de groepsfase van de Champions League, is natuurlijk een grote troef. "Vorig seizoen mocht ik al Champions League meemaken bij Feyenoord", blikt Amrabat terug. "Dat is het mooiste wat er is, als voetballer het hoogst haalbare."

"Ik hoop op Real Madrid, Dortmund en Manchester United. Spanje, Duitsland, Engeland en België. En dan gaan wij door", knipoogt hij, alvorens weer serieus te worden. "Het belangrijkste is om kampioen te worden. Ik denk dat er ook een sterk team staat, dus daar gaan we vol voor."