Brondby doet Genk vijf minuten pijn, maar hattrickheld Samatta laat Genk dromen

23-08-2018 22:15
12

KRC Genk ruikt de groepsfase van de Europa League. Donderdag won het met 5-2 van Brøndby IF. Tegen de Denen – die meteen na de rust twee keer scoorden – was Ally Samatta de Genkse held van de avond.

Met een goed gevoel en een goede uitgangspositie wilde Genk volgende week naar Denemarken trekken. Dat is gelukt voor de Limburgers. De match begon meteen stevig en de Denen stonden hun mannetje. Toch bewees Genk dat het de goede vorm van de Belgische competitie ook in Europa kon verderzetten.

Toch was het lang wachten alvorens Genk op voorsprong kon komen. Na een vrije trap van Pozuelo  glipte Samatta door de buitenspelval en kopte raak. Ook voor de 2-0 had Genk een stilstaande fase nodig. Ditmaal floot de scheidsrechter voor een strafschop na Deens handspel. Vanaf elf meter schoot Trossard raak.

Genk ging de kleedkamers in met een dubbele voorsprong, maar vijf minuten hingen de bordjes weer in evenwicht. Genk rechtte de rug en via twee goals van Samatta en nog eentje van Trossard in het slot nemen de Limburgers toch een serieuze optie op de groepsfase.