De Mos ziet twee Belgische talenten: 'Goals zoals ik ze niet vaak gezien heb'

De Mos ziet twee Belgische talenten: 'Goals zoals ik ze niet vaak gezien heb'

23-08-2018 16:39
1

Na de komst van trainer Mark van Bommel bij PSV krijgen jeugdspelers vaker de kans om zich te bewijzen, stelt Aad de Mos tot zijn grote tevredenheid vast. De analist is weg van enkele talenten zoals Donyell Malen en onze landgenoten Dante Rigo en Yorbe Vertessen. 

De Mos komt regelmatig op De Herdgang, het oefencomplex van PSV, en weet dat er veel talenten in de Eindhovense opleiding rondlopen. De analist is dan ook blij dat Van Bommel tieners als Rigo en Malen voor de leeuwen durft te gooien. "Dat werd tijd ook", laat hij weten aan Omroep Brabant. "Dit is wel het juiste moment voor de talenten. Van Bommel is daar ook heel duidelijk in en zegt vaker ook dat als de talenten goed genoeg zijn, ze gewoon speeltijd krijgen."

Volgens De Mos zit er zelfs nog veel meer moois aan te komen in Eindhoven. De 71-jarige Hagenaar tipt verdediger Jordan Teze, die tegen BATE Borisov al op de bank zat en spitsen Joël Piroe en Yorbe Vertessen. Hoewel Vertessen momenteel nog uitkomt voor PSV O19, heeft De Mos hoge verwachtingen van de zeventienjarige Belg. "Ik heb hem doelpunten zien maken die ik nog niet vaak heb gezien, ongelooflijk."