Glazen bol voor Club-Anderlecht: Ik denk dat Leko meer problemen heeft

Glazen bol voor Club-Anderlecht: "Ik denk dat Leko meer problemen heeft"

23-08-2018 12:04
14

We zijn nog maar toe aan speeldag vijf van de Jupiler Pro League of daar loert de eerste Club Brugge-RSC Anderlecht al om de hoek. Zondag is het zover. Aad De Mos blikt al eens vooruit naar de kraker op Jan Breydel.

"Beide teams hebben in dit seizoensbegin een zware uitwedstrijd gehad", begint de Nederlander zijn analyse in Het Laatste Nieuws. "Anderlecht nam de maat van Charleroi, terwijl Club Brugge het lastiger had tegen Antwerp. Dat gelijkspel kwam er ook wel door de blunder van doelman Letica. Wederom hebben ze een keeper die onzeker is", is hij streng.

"Daarnaast zondag sowieso geen Wesley of de naar Sporting vertrokken Diaby bij Blauw-Zwart", gaat De Mos verder. "Dat die laatste er niet meer is, is toch een gemis voor Club. Ze zijn een goalgetter kwijt. Dus ik denk dat de ploeg van Leko wat meer problemen heeft. Het is nu bijvoorbeeld aan de jonge Openda om op te staan. Tegen Antwerp gaf hij alvast een sterke indruk."

Barometer
Anderlecht kan moeilijk met meer vertrouwen afzakken richting West-Vlaanderen. Na enkele sterke prestaties en een karrenvracht aan doelpunten pronkt het met twaalf op twaalf. "Vergeet ook het koningskoppel niet: Santini-Dimata", waarschuwt De Mos de Bruggelingen. "Het elftal van Anderlecht is in z’n plooi gevallen. Ik geloof niet dat Vanhaezebrouck zondag met een verrassing zal komen."

Dat wil echter niet zeggen dat de West-Vlamingen underdog zijn in eigen huis. "Zij willen echt geen vijf punten in het krijt staan tegenover Anderlecht. Dat is een vervelende achterstand. Ze zullen koste wat het kost willen winnen in het eigen Jan Breydel. Het wordt zondag dus een grote test voor Anderlecht: zijn ze wel degelijk zó goed?", stelt De Mos de vraag.