OFFICIEEL: Rechtsback (30) verruilt Jupiler Pro League voor Amateurklasse

OFFICIEEL: Rechtsback (30) verruilt Jupiler Pro League voor Amateurklasse

23-08-2018 09:43

Niels De Schutter heeft een nieuwe club gevonden, nadat zijn conctract bij Waasland-Beveren niet werd verlengd. De 30-jarige rechtsachter gaat aan de slag bij KMSK Deinze, dat uitkomt in de Eerste Amateurklasse.

De Schutter trainde al sinds half juli mee bij Deinze, nadat er voor hem geen plaats meer was in de Jupiler Pro League. De Schutter heeft de technische staf weten te overtuigenen en tekende een contract voor twee seizoenen, met een optie voor een derde jaar. Hij speelde de voorbije twee seizoenen bij Waasland-Beveren, maar mede door een vervelende blessure kwam hij slechts tot 24 optredens.

Daarvoor was De Schutter actief bij KV Oostende, waarmee hij in het seizoen 2012/13 als basiskracht promoveerde naar de hoogste afdeling. De status van vaste waarde hield hij twee seizoenen vast. Daarna geraakte De Schutter op het tweede plan. Vervolgens trok hij in 2016 naar Waasland-Beveren, al werd deze stap geen succes. Uiteindelijk staat zijn teller als het gaat om JPL-duels op 65 en Deinze is blij met die ervaring, zo meldt zijn nieuwe werkgever op de website.