Ajax op weg naar de Champions League na verdiende zege tegen Dinamo Kiev

22-08-2018 22:52
1

Ajax heeft een grote stap richting de Champions League-groepsfase gezet. De Amsterdammers wonnen woensdagavond thuis met 3-1 van Dinamo Kiev.

Donny van de Beek keerde terug in de startopstelling als vervanger van de geblesseerde David Neres en liet zich direct zien. Na nauwelijks één minuut voetballen dook de middenvelder op voor doelman Denys Boyko en schoof hij de bal onder de grabbelende doelman door: 1-0.

De vreugde in Amsterdam was echter van korte duur. De wedstrijd was pas een kwartier oud toen de gasten uit Oekraïne hun uitgoal al te pakken hadden. André Onana kon nog redding brengen na een corner, maar rechtsback Denis Kedziora kon ongehinderd de rebound binnenschieten.

Ajax bleef echter de aanval zoeken en liep, met enig geluk, nog voor rust uit naar 3-1. Hakim Ziyech scoorde nadat zijn afstandsschot getoucheerd werd door voormalig Roda JC-verdediger Tamás Kádár. Op slag van rust zorgde Dusan Tadic voor de derde treffer: de Serviër werd door alle Dinamo-verdedigers compleet uit het oog verloren en volleerde een voorzet van Nicolas Tagliafico binnen.

Na rust had Ajax de zaken prima onder controle: de gasten uit Oekraïne moesten komen, maar wisten geen grote kansen te creëren. Klaas-Jan Huntelaar had aan de andere kant zelfs voor 4-1 kunnen zorgen, maar zag eerst een kopbal op de lat eindigen en schoot vervolgens op het lichaam van doelman Boyko. Ook Ziyech had pech met het houtwerk: de linkspoot drong na een individuele actie de zestien meter binnen, maar raakte de paal.

De 3-1 bleef echter op het scorebord. Enige tegenvaller was de gele kaart voor Tagliafico: de Argentijn zal de return in Oekraïne (op dinsdag 28 augstus, red.) vanaf de tribunes moeten bekijken.