Clement vergelijkt Brøndby met JPL-ploeg: 'Die match was een goede oefening'

Clement vergelijkt Brøndby met JPL-ploeg: 'Die match was een goede oefening'

22-08-2018 21:15
1

KRC Genk moet nog één voorronde overleven om in de groepsfase van de Europa League te komen. Donderdag komt het Deense Brøndby op bezoek in de Luminus Arena voor de heenwedstrijd.

De Europese tegenstander van Genk hanteert een totaal andere speelstijl. Dat vertelde coach Philippe Clement aan Sporza. "Brøndby hanteert een heel andere stijl. Het is een fysieke ploeg die heel hoog druk zet. Een beetje vergelijkbaar met Charleroi, dus de match van dit weekend was een goeie oefening",aldus Clement.

Genk begint met een thuiswedstrijd, maar de coach van de Limburgers gaf toe dat hij dat liever anders zag. Clement wil zijn troepen zeker niet in de favorietenrol duwen. "Ik speel liever eerst uit want als je daar scoort, dan telt dat dubbel. Nu willen we zeker de nul houden, maar ook zelf veel scoren. We rekenen niet."

"We moeten onze opbouw verzorgen, goed voetbal brengen en kansen creëren, maar ook en de organisatie behouden. Favoriet? Dat doet er niet toe. De kansen zijn volgens mij fifty-fifty", besloot de trainer van Genk.

Lees ook: Clement kweekt winnaarsmentaliteit bij Genk: "Als ik scoor, is dat voor het team"