'Na pijnlijk vertrek bij Anderlecht raakt Svilar ook gefrustreerd bij Benfica'

'Na pijnlijk vertrek bij Anderlecht raakt Svilar ook gefrustreerd bij Benfica'

22-08-2018 16:50
24

Mile Svilar verliet RSC Anderlecht vorig seizoen omdat hij er naar eigen zeggen geen kansen kreeg. Hij koos voor Benfica, maar na een debuutseizoen met een handvol wedstrijden lijkt hij op het achterplan verzeild geraakt te zijn.

De jonge doelman mocht spelen in de Champions League, maar kon niet helemaal overtuigen. Svilar belandde op de bank en lijkt daar ook te gaan blijven. De Duitser Odisseas Vlachodimos krijgt de voorkeur op Svilar. Volgens Het Laatste Nieuws is de doelman de bank nu echt beu aan het worden.

'Svilar is inmiddels drie jaar prof en voelt zich stilaan klaar om een vaste waarde te zijn. In makelaarskringen valt te horen dat de voormalige jeugdinternational, die in Benfica ook niet met de tweede ploeg speelt, bereid is om nog één jaar geduld te tonen. Pas nadien volgt de evaluatie: vanaf volgend seizoen móet Svilar eerste keuze zijn. Bij Benfica of elders', klinkt het.

Volgens de krant zou Svilar dan ook best gewoon bij Anderlecht zijn gebleven. 'Is achteraf makkelijk praten, maar in het huidige Anderlecht was de kans groot dat Svilar een kans zou krijgen. Thomas Didillon is per slot van rekening maar vier jaar ouder en had ook nauwelijks adelbrieven', aldus het dagblad.