KAA Gent krijgt steun: “Dit is het moment om tegen Bordeaux te spelen”

KAA Gent krijgt steun: “Dit is het moment om tegen Bordeaux te spelen”

22-08-2018 11:20
1

KAA Gent wil doorstoten naar de poules van de Europa League. Daarvoor moet het wel eerst voorbij het Franse Bordeaux. Voormalig Buffalo Stefan Mitrovic speelt nu bij Strasbourg in de Ligue 1.

En op de eerste speeldag van de Ligue 1 ging Strasbourg verrassend met 0-2 winnen op het veld van Bordeaux. "Dat was meteen een heel grote overwinning voor ons. Sinds die 0-2 tegen ons, heeft Bordeaux een tweede nederlaag geleden in Toulouse. Ze hebben ook hun coach (Poyet, red.) aan de kant gezet”, vertelt Mitrovic aan Het Laatste Nieuws.

Mitrovic ziet kansen voor Gent: "AA Gent heeft veel kwaliteiten", vindt Mitrovic. "Ik schat de kansen om door te stoten voor hen op fiftyfifty. Maar het blijft opletten, want de Europa League is ook voor Bordeaux heel belangrijk. Misschien tonen zij daar een ander gelaat dan in de competitie. Met de verandering van coach kan er ook een reactie van de spelers komen."

Bordeaux blijft een gevaarlijke ploeg. “Ze hebben veel ervaring op het middenveld. En het is opletten voor hun vleugelspelers, want die zijn gevaarlijk. (lacht) Ik heb nog wel wat kleine tips, maar die houd ik voor mijn vrienden bij AA Gent. Ik bel nog regelmatig met gewezen ploegmaats, vooral met Lovre Kalinic en Franko Andrijasevic. Als ik één boodschap heb voor al mijn vrienden in Gent, dan is het wel deze: dít is het goeie moment om Bordeaux te treffen”, aldus Mitrovic.