Club Brugge-huurling maakt furore: Het bevalt mij hier wel

Club Brugge-huurling maakt furore: "Het bevalt mij hier wel"

Gepubliceerd: dinsdag 21 augustus 2018 om 23:39di 21-08-2018 om 23:39

Club Brugge leent dit seizoen heel wat spelers uit, maar Jellert Van Landschoot is waarschijnlijk één van de minder bekende namen. Hij staat nochtans wel in de basis bij Oud-Heverlee Leuven.

De middenvelder werd vorig seizoen al uitgeleend, toen aan FC Eindhoven. "Het verschil met het Nederlandse voetbal is groot", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Hier wordt veel meer fysiek voetbal gespeeld. Clubs zijn ook meer realistisch dan in Nederland. Er vallen weinig doelpunten en bijna niemand slaagt erin om een match met meer dan één doelpuntje verschil te winnen. Dat is in Nederland helemaal anders. Het bevalt me hier wel. Het is een competitie waarin ik me verder kan ontwikkelen."

Van Landschoot wil zelfs promoveren met OHL. "Ik ben er zeker van dat we de concurrenten aankunnen. Tegen KV Mechelen speelden we een degelijke match en tegen Beerschot waren we vooral in het eerste halfuur de sterkere ploeg. Daarna begonnen we in te zakken en lieten we hen terug in de match komen. Als we die minpuntjes eruit krijgen en we als team stappen kunnen doen, dan zijn wij de te kloppen ploeg."

Na een goed seizoensbegin droomt OHL van het hoogste niveau. "Met 5 op 9 zijn we in ieder geval al beter gestart dan onze twee grote concurrenten. Nu is het aan ons om zo veel mogelijk punten te pakken tegen de andere clubs. Elke wedstrijd wordt belangrijk, want er zijn dit seizoen geen zwakke ploegen in Eerste Klasse B."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws