Openda vergeleken met ex-Rode Duivel: Doet me aan hem denken

Openda vergeleken met ex-Rode Duivel: "Doet me aan hem denken"

21-08-2018 21:30
8

Loïs Openda kreeg afgelopen zondag zijn eerste basisplaats voor Club Brugge. De jonge aanvaller deed het zeer verdienstelijk. Dat had Sven Vermant ook wel verwacht.

Vermant kent Openda nog van bij de beloften van Club Brugge. Hij ziet in hem geen nieuwe Daniel Amokachi, maar eerder een Emile Mpenza. "Loïs is iets verfijnder en technischer dan Amokachi. Daniel was een echte buffel. Loïs is toch net iets anders. Ik hou niet zo van vergelijkingen, maar mij doet hij meer aan Emile Mpenza denken", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

In de laatste jaren heeft hij al heel wat vooruitgang geboekt. "Hij was bereid om te leren en pikte dingen op. Je moest hem hier en daar een duwtje geven, maar hij ging er wel mee aan de slag. Dat is zijn verdienste. Hij kwam als een echte doelpuntenmaker van de jeugd en moest dan de overstap naar de volwassenen zetten. Dat vraagt een andere attitude en die heeft hij kunnen oppikken."

Jeugdcoördinator Pascal De Maesschalck ziet dat Openda meer teamspeler is geworden. "Eind vorig jaar maakte hij een belangrijke klik. Hij zette zichzelf altijd doelen qua aantal goals voorop en dat is goed. Maar vlak voor en vooral na de winterstop is hij ook zijn kwaliteiten aan het collectief gaan koppelen. Loïs ging meer mee verdedigen en anders positie kiezen. Hij betekende meer voor de ploeg en niet langer alleen met zijn goals."