Duchâtelet weer in opspraak: 'Stafleden dreigen met juridische stappen'

Duchâtelet weer in opspraak: 'Stafleden dreigen met juridische stappen'

21-08-2018 07:30
4

Roland Duchâtelet is voorzitter bij het Engelse Charlton Athletic FC, maar daar komt de zakenman weer in opspraak. De preses beloofde een bonus van tien procent aan de technische staf, maar die gaan ze alsnog niet krijgen.

Volgens de Britse tabloids had Duchâtelet een bonus beloofd als bepaalde doelstellingen werden behaald. De stafleden werkten zich dan ook in het zweet en slaagden erin die doelstelling te behalen. Maar de voorzitter zag vervolgens af van die bonussen.

Nu worden er ook juridische stappen overwogen. Sinds de komst van Duchâtelet bij de Engelse club is er al heel wat commotie geweest. Zo maakt de club jaarlijks zo’n elf miljoen euro verlies. Om dat verlies te compenseren treft de voorzitter bizarre maatregelen, zoals geen gratis water ter beschikking stellen voor de jeugdspelers.

Ook zou er een overname aan de gang zijn. Duchâtelet had een overeenkomst met een Australistische investeringsgroep, maar de overname van Charlton sleept aan. Eerder verkocht de voorzitter al Standard en STVV. De Spaanse tweedeklasser Alcorcon en de Duitse derdeklasser Carl Zeiss Jena zijn nog wel van Duchâtelet.