Jeugd geeft Anderlecht haar huisstijl terug: Hij straalt ook wel iets uit

Jeugd geeft Anderlecht haar huisstijl terug: "Hij straalt ook wel iets uit"

20-08-2018 15:31
6

RSC Anderlecht prijkt na vier speeldagen bovenaan de Jupiler Pro League met het maximum van de punten. Hein Vanhaezebrouck moest zowat een volledig nieuw elftal inpassen, maar voorlopig lijkt dat te werken. Daar mag ook de jeugd een pluim voor op de hoed steken.

Met Alexis Saelemaekers en Sebastiaan Bornauw maken twee youngsters uit de academie mee het mooie weer. "Saelemaekers is heel goed aan het seizoen begonnen", vertelt Peter Vandenbempt daarover bij Sporza. "Hij is wel een 'manneke'."

Vandenbempt legt uit wat hij daarmee bedoelt. "Hij gaat in discussie met Trebel, laat zich gelden, wordt soms wat verraden door zijn impulsiviteit", somt hij op. "Ook tegen de ref, maar hij is een lefgozer. Dat is fantastisch."

In de driemansachterhoede laat ook de jonge Bornauw zich opmaken. In tegenstelling tot Saelemaekers, die afgelopen seizoen al doorbrak, maakt de blonde verdediger pas deze jaargang zijn eerste minuten. "Bornauw zal tegen Club voor het eerst getest worden, maar straalt ook wel iets uit", oordeelt Vandenbempt.