De VP 11 van de Week - Speeldag 4: 'Prins Trebel' en goudhaantje van Genk

De VP 11 van de Week - Speeldag 4: 'Prins Trebel' en goudhaantje van Genk

20-08-2018 12:00
2

Iedere maandag geven we bij VoetbalPrimeur.be het beste elftal van de speeldag vrij. Op Speeldag 4 leveren met Anderlecht, KRC Genk, Royal Antwerp FC en Standard vier teams een duo af. 

Schouderklopje voor Didillon
Anderlecht-keeper Thomas Didillon staat voor de tweede week op rij in het Elftal van de Week. De Franse sluitpost hield tegen Royal Excel Moeskroen (2-0) voor de eerste maal zijn doel schoon namens paars-wit. Met name na rust was hij alert op de momenten dat het nodig was. Hij kreeg dan ook een terechte pluim van coach Hein Vanhaezebrouck. 

Backs vallen op
Standard herpakte zich met een 0-3 zege op Lokeren sterk van de kansloze nederlaag tegen Ajax (3-0). Christian Luyindama deelde in Amsterdam mee in de malaise, maar stond er weer tegen Lokeren. Mede dankzij hem hielden de Rouches voor de derde speeldag op rij ‘de nul’. Achterin krijgt hij het mede het gezelschap van Daniel Opare, die met Royal Antwerp FC achterin weinig weggaf tegen Club Brugge (1-1). Jere Uronen (Racing Genk) en Jur Schryvers (Waasland-Beveren) maken de achterhoede compleet. Zij waren respectievelijk met een doelpunt en assist belangrijk voor hun ploeg. 

Middenvelders stelen de show
Voor de defensie mag Adrien Trebel niet ontbreken. Trebel is de leider van Anderlecht en brak de ban tegen Moeskroen. Het is voor de club en lovende supporters te hopen dat Trebel niet alsnog in extremis naar het buitenland trekt. Vadis Odjidja heerste dan weer bij KAA Gent. Odjidja liet met een fraaie knal zijn eerste treffer voor Gent noteren. Minpunt is natuurlijk zijn rode kaart (2x geel), waarmee hij het lastig maakte voor zijn ploegmaats. Gent kroop toch door het naald in Eupen: 2-3.

Aleksandr Bjelica, Mehdi Carcela en Xavier Mercier lagen eveneens aan de basis voor een driepunter. Bjelica schonk KV Oostende op Kortrijk (1-2) de zege met een fenomenale lob, terwijl Standard-sterkhouder Carcela met een zwabberbal de match besliste in Lokeren. Mercier had slechts 30 minuten nodig om het verschil te maken namens Cercle Brugge. Mercier startte op de bank na het overlijden van een oom. De Fransman viel na 58 minuten in creeerde de aanleiding voor de strafschop (2-1) en bood in blessuretijd Gianni Bruno een niet te missen kans op de 3-1.

De gouden wissel van Clement
Spits van dienst is uiteraard Mbwana Samatta, die de gouden wissel bleek bij Racing Genk. Samatta viel in bij een 1-1 stand en maakte in het laatste kwartier het verschil met twee goals. De Tanzianaan greep andermaal zijn kans nu concurrent Zinho Gano nog zoekende is. Met de vorm van Samatta kan het nog een interessante concurrentiestrijd worden.



Wat vind je van de VP 11 van de Week? Onbreekt er iemand? Wie? Laat je horen in de comments!