Lot van Antwerp ligt (deels) in de handen van scheidsrechter Lardot

Lot van Antwerp ligt (deels) in de handen van scheidsrechter Lardot

20-08-2018 11:30
38

'Dood aan FCB', een spandoek met die tekst haalden enkele Antwerp fans boven in de 23e minuut tegen Club Brugge. Op sociale media werd er schande over gesproken en het haalde ook onze Flops van de Week. Toch is het nog niet zeker of Antwerp ook vervolgd wordt voor het doek.

Bij de Belgische voetbalbond zijn ze niet opgezet met het spandoek. Het is 'zeer ongelukkig' en 'behoorlijk ongepast', laat persverantwoordelijke Stefaan Van Loock weten aan Sport/Voetbalmagazine. Toch gaat de KBVB momenteel zelf nog geen actie ondernemen.

'Daarvoor moeten we eventuele voorstellen van het bondsparket afwachten, dat zich beroept op het scheidsrechtersrapport', aldus Van Loock. 'Het hangt er dus vanaf of scheidsrechter Jonathan Lardot er melding van maakt in zijn rapport van de wedstrijd.'

Indien Lardot geen melding maakt van het spandoek, is Antwerp nog niet zonder zorgen. Juridische gevolgen kunnen dan nog altijd. 'Het bondsparket kan later nog altijd beslissen om zelf actie te ondernemen, maar er wordt sowieso op het scheidsrechtersrapport gewacht, besluit Van Loock.

No Poll