'Vranjes heeft na enkele weken al helemaal genoeg van de Belgische pers'

'Vranjes heeft na enkele weken al helemaal genoeg van de Belgische pers'

20-08-2018 10:25
31

Ognjen Vranjes stond in Griekenland bekend als een kaartenpakker en in de Jupiler Pro League heeft de verdediger van Anderlecht ook al het stempel van agressieve speler gekregen. Tegen Royal Excel Moeskroen kreeg hij zijn eerste rode kaart voor een harde tackle. Dit kwam hem op de nodige kritiek te staan, ook van fans. Vranjes is de negativetiteit beu en praat niet meer met de pers.

"Hij is een type Wasilewski en ­Teodorczyk. Zolang hij voelt dat de Belgische media zijn speelstijl niet aanvaarden, zal hij die simpelweg negeren. In Griekenland gaf hij pas interviews toen zijn onverzettelijkheid alom werd geprezen. Een uitgebreid gesprek met Ognjen Vranjes zal dus niet voor meteen zijn", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Landgenoot Adnan Custovic (ex-trainer KV Oostende) denkt dat Vranjes zijn speelstijl aan moet gaan passen. "Je moet hem zeggen dat er grenzen zijn. Maar Ognjen is een pitbull. Maak er dus geen schoothond van. Hij wil er altijd invliegen. Dat is soms een gebrek, maar vaak ook een kwaliteit. Met zijn passie kan hij een elftal meetrekken. Maar goed, in Griekenland werden er misschien hardere duels toegelaten dan hier.'' 

Lees ook: Zal Anderlecht kaartenpakker Vranjes lange tijd moeten missen?