Gumienny mengt zich in VAR-discussie: “Werd terecht afgekeurd”

Gumienny mengt zich in VAR-discussie: “Werd terecht afgekeurd”

20-08-2018 07:00
11

De VAR blijft een pittig gespreksonderwerp in de Belgische Jupiler Pro League. Ook het afgekeurde doelpunt van Bezus bij STVV zorgde weer voor controverse. Vooral coach Marc Brys kon zijn ogen niet geloven.

Serge Gumienny mengt zich nu in de discussie en komt met een duidelijk statement. “Ik kan Brys heel goed begrijpen, ik heb voor alle zekerheid zelf opnieuw rondgebeld om te vragen hoe de vork precies in de steel zit. Blijkt dat het doelpunt wel degelijk terecht werd afgekeurd”, vertelt de voormalige scheidsrechter tegenover Het Belang van Limburg.

“De VAR mag ingrijpen, wanneer ze er ook zonder denkbeeldige lijn van overtuigd is dat er sprake is van buitenspel”, vervolgt Gumienny. “In dat geval moet de scheidsrechter de fase laten doorlopen, tot de bal uit het spel is. Dat mag tien seconden, één minuut of tien minuten duren, maakt niet uit.”

“Pas als die fase leidt tot een doelpunt, een open doelkans, een strafschop of een rode kaart, komt de scheidsrechter terug op de initiële beslissing en fluit hij voor buitenspel. Vloeit er bijvoorbeeld alleen maar een hoekschop uit voort, dan wordt er doorgegaan en zal de hoekschop getrapt worden.”

No Poll