Gent verlaat de Kehrweg met drie punten en mag de VAR dankbaar zijn

19-08-2018 21:54
8

KAA Gent heeft de trip naar KAS Eupen succesvol afgerond. In een wedstrijd waarin heel wat te beleven viel, trokken de Oost-Vlamingen uiteindelijk aan het langste eind: 2-3.

De mensen die te laat toekwamen op de Kehrweg, konden zichzelf wel vervloeken, want het duel ging voortvarend van start. Na nog geen tien minuten stonden er al drie treffers op het scorebord. De thuisploeg mocht als eerste juichen: Luis Garcia nam een vrije trap snel, waarna Yuta Toyokawa zijn man uitkapte en fraai raak trof.

De vreugde bleek echter van érg korte duur, want Gent boog de situatie meteen helemaal om. Eerst nam Vadis Odjidja een uitvallende corner heerlijk net na de bots op de slof voor de gelijkmaker. Twee minuten verder kopte Igor Plastun een corner van Stallone Limbombe binnen. Nadien namen beide teams de voet van het gaspedaal, al hadden Toyokawa en Vadis wel nog kunnen scoren. Zowel Lovre Kalinic als Hendrik Van Crombrugge reageerden echter alert.

VAR vanuit het niets
Na de pauze hield Gent de controle over de partij. Limbombe had zijn ploeg al snel op 1-3 kunnen zetten, maar oog in oog met Van Crombrugge trapte hij pardoes op het hoofd van de goalie. Die was daar even niet goed van, maar kon wel verder. Zelfs nadat Vadis tegen een tweede gele prent aanliep, kwam Eupen moeilijk aan kansen, maar in voetbal hoeft dat niet per se een probleem te zijn. Op een onschuldige diepe bal communiceerden Plastun en Kalinic slecht. Uit de hoekschop die daarop volgde trapte Luis Garcia, dankzij een Gents hoofd, de gelijkmaker binnen.

De Buffalo's waren aangeslagen, maar konden rekenen op een scherpe VAR. Op een voorzet leek er helemaal niets aan de hand, tot Lawrence Visser naar de tv-beelden besloot te gaan kijken. Daaruit bleek dat Thierry Lazare de bal inderdaad met de arm beroerd had. Birger Verstraete zette de strafschop in minuut 90 om: 2-3. Zo boekte Gent toch nog een zeer belangrijke driepunter. Eupen blijft puntenloos laatste.