Clement neemt gecontesteerde spitsen in bescherming: Ik vraag veel van hen

Clement neemt gecontesteerde spitsen in bescherming: "Ik vraag veel van hen"

Gepubliceerd: zondag 19 augustus 2018 om 21:30zo 19-08-2018 om 21:30

KRC Genk is de Jupiler Pro League uitstekend begonnen met een 10 op 12, al had dat zondagavond anders kunnen lopen. In de Luminus Arena kregen de troepen van Philippe Clement behoorlijk wat weerwerk van Sporting Charleroi. Uiteindelijk wonnen de Limburgers wel met 3-1.

"Charleroi is een heel goeie ploeg met een goeie coach en een duidelijke filosofie", heeft de hoofdcoach van Genk bij Sporza veel lof voor de bezoekers. "Vanavond komen we achter met een ongelukkig tegendoelpunt en dat is wel een klap. Ik ben blij met reactie van de jongens, die het hoofd niet hebben laten hangen."

Ally Samatta kroonde zich tot matchwinnaar. Dat zal de aanvaller deugd doen na een lastige periode. "Enkele maanden geleden was er veel kritiek op Samatta op vlak van doelpunten en andere zaken", beseft Clement. "Ik vraag veel van mijn spitsen en dat is een proces dat de spelers door moeten."

Samatta viel in voor Zinho Gano, die geen al te beste wedstrijd afwerkte. "Dat geldt voor Gano ook", valt Clement zijn spits niet af. "We willen hem die tijd geven en dan zal hij scoren zoals Samatta dat vanavond deed."

Poll

Wie vind jij de beste spits voor Genk?

(475 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws