Samatta zorgt voor Genkse winst na spektakelmatch tegen Charleroi

19-08-2018 19:53
9

KRC Genk heeft de drie punten thuis gehouden tegen Charleroi. De Limburgers hadden het niet makkelijk, maar konden uiteindelijk toch winnen. 3-1.

Genk en Charleroi zorgden voor een leuke eerste helft, met heel wat kansen. Het plannetje van Felice Mazzu leek tegen Genk ook te werken. De Limburgers hadden de bal, maar de beste kansen waren voor Charleroi.

Na een half uur voetballen strafte Cristian Benavente ook de Genkse fouten af. De 0-2 kwam er bijna via onder andere Amara Baby. Het doelpunt viel aan de andere kant. In de kluts kon Jere Uronen net voor rust de gelijkmaker binnen prikken.

Meer spektakel, Genkse winst
Na de pauze bleef het een geweldige wedstrijd om naar te kijken. Genk kreeg zijn kansen, maar een Charleroi (dat speculeerde op de counter) kon ook voor gevaar blijven zorgen.

De Charleroi-defensie leek een gelijkspel in de brand te slepen, maar een klein foutje van Nurio deed dat teniet. De linksachter schoof uit, Samatta bedankte en maakte er 2-1 van. In het absolute slot kreeg Genk zelfs nog een penalty. Samatta plaatste zich achter de bal met een 3-1 eindstand tot gevolg.