Samatta zorgt voor Genkse winst na spektakelmatch tegen Charleroi

Samatta zorgt voor Genkse winst na spektakelmatch tegen Charleroi

Gepubliceerd: zondag 19 augustus 2018 om 19:53zo 19-08-2018 om 19:53

KRC Genk heeft de drie punten thuis gehouden tegen Charleroi. De Limburgers hadden het niet makkelijk, maar konden uiteindelijk toch winnen. 3-1.

Genk en Charleroi zorgden voor een leuke eerste helft, met heel wat kansen. Het plannetje van Felice Mazzu leek tegen Genk ook te werken. De Limburgers hadden de bal, maar de beste kansen waren voor Charleroi.

Na een half uur voetballen strafte Cristian Benavente ook de Genkse fouten af. De 0-2 kwam er bijna via onder andere Amara Baby. Het doelpunt viel aan de andere kant. In de kluts kon Jere Uronen net voor rust de gelijkmaker binnen prikken.

Meer spektakel, Genkse winst
Na de pauze bleef het een geweldige wedstrijd om naar te kijken. Genk kreeg zijn kansen, maar een Charleroi (dat speculeerde op de counter) kon ook voor gevaar blijven zorgen.

De Charleroi-defensie leek een gelijkspel in de brand te slepen, maar een klein foutje van Nurio deed dat teniet. De linksachter schoof uit, Samatta bedankte en maakte er 2-1 van. In het absolute slot kreeg Genk zelfs nog een penalty. Samatta plaatste zich achter de bal met een 3-1 eindstand tot gevolg.

Plaats een reactie

THOR4ever +3471
zondag 19 augustus 2018 om 20:35
Het konijnepootje van Mazzu lijkt uitgewerkt. Net als vorige week tegen Anderlecht hadden de zebra’s de kansen om te winnen, ondanks Genks veldoverwicht. Vorig seizoen zat het dan maandenlang mee in Mazzu-time. Dat geluk is er nu niet. Genks middenveld was in de 2de helft briljant. Aly Samatta was ook veel beter dan Ghano en geslaagde invalbeurt van Paintsil. Aly lijkt zijn vertrouwen hervonden te hebben en als dat zo blijft dan scheelt dat meer dan een slok op een borrel.
Vind ik leuk
Marcus_A +2253
zondag 19 augustus 2018 om 20:46
Verdiende overwinning van de best voetballende ploeg.....wat een aantal sceptici- toch degenen die graag negatief zijn - de mond snoert...Forza Racing
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws