Scorende Lukaku kan verrassende nederlaag van Man Utd niet voorkomen

19-08-2018 18:55
3

Manchester United heeft op bezoek bij Brighton & Hove Albion de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van José Mourinho verloor met 3-1.

Brighton deelde voor rust een mokerslag uit aan United. The Red Devils liepen al vrij snel achter de feiten aan en kwamen op een 2-0 achterstand door goals van Glenn Murray en Shane Duffy. United liet het er niet bij zitten en deed via Romelu Lukaku iets terug, maar de marge werd nog voor de rust weer verdubbeld dankzij Pascal Gross, die een strafschop benutte nadat Eric Bailly zijn tegenstander naar de grond trok.

In de tweede helft gaf United gas, maar dat leverde geen resultaat op. Zo nu en dan kon Brighton er uitkomen, maar het elftal richtte zich vooral op verdedigen. In de absolute slotfase mocht Paul Pogba nog aanleggen voor een penalty, nadat Duffy invaller Marouane Fellaini onderuit haalde. De Fransman faalde niet vanaf de stip, maar United had niet meer de tijd om ook nog een derde treffer te maken.

Bij United vielen vooral de defensieve fouten op. José Mourinho richtte zich de hele zomer op de komst van een nieuwe centrale verdediger, maar zijn wens werd door de clubleiding niet gehonoreerd.