Politie laat niets aan het toeval over, scherpe maatregelen in Antwerpen

Politie laat niets aan het toeval over, scherpe maatregelen in Antwerpen

Gepubliceerd: zondag 19 augustus 2018 om 14:00zo 19-08-2018 om 14:00

Antwerp ontvangt zondagmiddag Club Brugge, en dat is traditioneel een risicowedstrijd. De politie is dan ook op alles voorbereid om de match rustig te laten verlopen.

De Stad Antwerpen vreest rellen en heeft dan oook een stevige politiematch opgetrommeld. Verschillende supportersgroeperingen werden ook geconsulteerd voor informatie. Vorig seizoen liep het mis bij de wedstrijd in Brugge, toen liefst 120 mensen werden aangehouden voor vernielingen.

Nog opvallend: de politie besteedt extra aandacht aan het gebruik van Bengaals vuur. Dat moet veel harder worden aangepakt. "Je moet weten dat dit meer dan 1000 graden heet kan worden. Zoiets wordt in principe op zee gebruikt als noodsignaal. Het mag dan ook niet gedoofd worden als er een golf overslaat. Dat maakt dat je het niet kan blussen met water noch wet zand. Als je het afgestoken hebt, heb je er dus geen controle meer over", vertelt woordvoerder Wouter Bruyns bij VTM.

Plaats een reactie

Genz +66
zondag 19 augustus 2018 om 14:23
Bengaals vuur in zuid Europese wedstrijden, artikels in alle kranten op alle websites over indrukwekkende sfeer. Bengaals vuur in België , een gas boete en een stadion verbod.
Vind ik leuk
Pis Tolee +843
zondag 19 augustus 2018 om 14:24
Aaall die faute VP...
Oook, politiematch?, wet zand
Haast en spoed is zelden goed.
Vind ik leuk
zondag 19 augustus 2018 om 18:58
Ze hebben een stevige politieMATCH opgetrommeld! Het zou het scoreverloop geweest zijn? 😂
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws