Is Bölöni beter dan Preud'homme? Daar brak hij toen resoluut mee

Is Bölöni beter dan Preud'homme? "Daar brak hij toen resoluut mee"

19-08-2018 12:30
3

Antwerp krijgt om 14u30 zijn eerste grote examen van het seizoen. Het ontvangt thuis Club Brugge. Laszlo Bölöni kiest dit seizoen voor een andere speelstijl, en dat juicht Jacques Sys van De Zondag toe.

De hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine kijkt zeker en vast uit naar de topmatch. "Antwerp pakt uit met ander voetbal dan vorig seizoen. Toen greep het vaak naar het wapen van de counter, nu probeert het zijn stempel te drukken. De krant Gazet van Antwerpen goot deze verandering een paar dagen geleden in cijfers: 45 procent balbezit vorig seizoen, 54 procent nu. En ook: gemiddeld 10,42 schoten per match vorig seizoen, 18,56 nu."

Laszlo Bölöni komt nu pas echt op kruissnelheid. "Het kadert in het groeiproces van de ploeg. En in de visie van trainer Bölöni. De onafhankelijk denkende Roemeen heeft lak aan alles en iedereen, wil niet goed overkomen maar wel presteren. Toen hij in 2008 bij Standard Michel Preud'homme na het binnenhalen van de titel opvolgde, bleek hij een verrijking voor de club. Te lang had het ongeduld van het publiek het spel van Standard bepaald. Het greep te gemakkelijk naar het wapen van de lange bal. Daar brak Bölöni resoluut mee."

Dat wil hij ook op de Bosuil realiseren. "Hij probeerde bij Standard de ploeg zoveel mogelijk van achteren uit te laten combineren, zonder het overzicht te verliezen. Standard werd opnieuw kampioen. Bölöni streeft naar dominant voetbal. Hij leerde uit de fouten van vorig seizoen, toen de ploeg na de winterstop met een terugval worstelde en uiteindelijk Play-Off 1 miste. Nu is er kennelijk meer tijd voor recuperatie."