'Ik had een voorakkoord met Anderlecht, maar definitief nieuws kwam er niet'

'Ik had een voorakkoord met Anderlecht, maar definitief nieuws kwam er niet'

Gepubliceerd: zondag 19 augustus 2018 om 10:33zo 19-08-2018 om 10:33

Ilombe Mboyo is terug op de Belgische velden. De aanvaller hoopt bij KV Kortrijk het mooie weer te maken. Enkele jaren geleden was hij nog dé te hebben speler. Zo toonden heel wat topclubs interesse.

In 2013 stond de spits in de belangstelling van heel wat clubs uit het binnen- en buitenland. Hij besloot, na raad van Marc Wilmots, om in België te blijven. "Ik had een voorakkoord met Anderlecht, er was enkel nog een deal met AA Gent nodig", zegt hij bij Sudpresse.

"In mijn hoofd was de transfer een feit. Ik wachtte lang, en zag Herman Van Holsbeeck geregeld. Maar definitief nieuws kwam er niet." Een transfer richting paars-wit kwam er uiteindelijk ook niet.  "Ivan De Witte belde me dat de onderhandelingen waren verbroken. Mijn voorbereiding liep vertraging op, ik trainde nauwelijks en had slechts drie weken om me klaar te stomen."

KRC Genk slaagde er wél in om hem te halen. "Ze stelden me een aanlokkelijk project voor. Ik voelde dat Genk me echt wilde hebben. Dat heeft me overtuigd. Op dat moment was de tijd rijp om AA Gent te verlaten", besluit hij. Een succes werd die transfer uiteindelijk niet.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws