'PSG en Manchester City jagen op concurrent Witsel: prijskaartje van 75 miljoen'

'PSG en Manchester City jagen op concurrent Witsel: prijskaartje van 75 miljoen'

19-08-2018 09:15

Paris Saint-Germain en Manchester City hebben belangstelling voor Borussia Dortmund-controleur Julian Weigl, melden France Football en The Sun. De Franse en Engelse landskampioen zullen echter diep in de buidel moeten tasten voor de concurrent van Axel Witsel.

Volgens beide media hebben Hans-Joachim Watzke en Michael Zorc, de beleidsbepalers van Borussia Dortmund, een prijskaartje van ruim 75 miljoen euro aan de 22-jarige middenvelder gehangen. Over deze vraagprijs valt naar verluidt niet te onderhandelen. De nummer vier van het voorbije Bundesliga-seizoen lijkt echter voorzichtig rekening te houden met een mogelijk vertrek van Weigl: BvB haalde met Thomas Delaney en Axel Witsel al twee controlerende middenvelders binnen deze zomer.

Zowel in Frankrijk als in Engeland kan de vijfvoudig Duits international oude bekenden tegenkomen. PSG staat dit seizoen onder leiding van Thomas Tuchel, die Weigl liet debuteren in Dortmund. Bovendien staan er met Kevin Trapp, Thilo Kehrer en Julian Draxler drie Duitse spelers onder contract in Parijs. Bij Manchester City bestaat de Duitse enclave uit Ilkay Gündogan, ex-ploeggenoot van Weigl in Dortmund, en Leroy Sané.