UPDATE: Courtois begint tijdperk bij Real Madrid vanop de bank

UPDATE: Courtois begint tijdperk bij Real Madrid vanop de bank

Gepubliceerd: zondag 19 augustus 2018 om 21:03zo 19-08-2018 om 21:03

Thibaut Courtois heeft voor rugnummer 25 gekozen bij Real Madrid. Doorgaans speelt de sluitpost met nummer 1 of 13, maar die nummers zijn al bezet door Keylor Navas en Kiko Casilla.

Ook is Thibaut Courtois lang niet zeker van een basisplaats bij De Koninklijke. Voorzitter Florentino Perez heeft de Rode Duivel naar Real Madrid gehaald, maar coach Julen Lopetegui is een fervent voorstander van een rotatiesysteem.

Volgens El Mundo Deportivo zal Keylor Navas ook ‘gewoon’ starten in de eerste competitiewedstrijd. “Ik zal iedere week evalueren en zien wat het beste is voor de ploeg. We hebben twee geweldige keepers voor één positie”, liet Lopetegui eerder al vallen.

UPDATE 19/08, 15:00

Het debuut van Thibaut Courtois bij Real Madrid laat nog even op zich wachten. De sluitpost zal naar verluidt zelfs niet op de bank zitten in de eerste competitiewedstrijd tegen Getafe.

De Spaanse radiozender Onda Cero meldt dat het via bronnen binnen de club heeft vernomen dat de Belgische goalie niet zal spelen tegen Getafe. Courtois zal zelfs niet op de bank zitten. De voorbije week sukkelde de sluitpost een beetje met zijn knie.

UPDATE 21u03
Zoals verwacht komt Courtois zondag (hoogstwaarschijnlijk) niet in actie voor Real Madrid. De nationale nummer één zit wel op de bank, waar hij als stand-in dienst doet voor Keylor Navas.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws