19-jarige Belg voorkomt eerste puntverlies voor PSV met winnende treffer

19-jarige Belg voorkomt eerste puntverlies voor PSV met winnende treffer

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 23:00za 18-08-2018 om 23:00

PSV heeft in extremis een overwinning geboekt bij Fortuna Sittard. De formatie van Mark van Bommel won uiteindeljk met 1-2.

In Sittard waren er de nodige problemen met de VAR. De verbinding was weggevallen, waardoor in Limburg contact werd gehouden met de videoscheids via de ouderwetse telefoon.

PSV speelde vorige week overtuigend tegen FC Utrecht, maar had het in Sittard van begin af aan lastiger. Linksbuiten Gavin Vlijter kreeg direct een goede kans voor Fortuna, maar hij vond doelman Jeroen Zoet op zijn pad. Toch was het PSV dat na ruim een half uur spelen op voorsprong kwam: na goed voorbereidend werk van Angelino wist Hirving Lozano de bal binnen te werken: 0-1. Niet veel later was Gaston Pereiro dicht bij 0-2, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden.

De Eindhovenaren wisten die voorsprong vast te houden tot de rust, maar ook in de tweede helft bleef Fortuna goed mee doen. Een half uur voor tijd kwam de ploeg zelfs op gelijke hoogte. Andrija Novakovich mocht de bal aannemen in de zestien van PSV, dribbelde naar binnen toe en liet vervolgens Zoet kansloos: 1-1.

Daarna moest PSV op zoek naar een nieuwe voorsprong. De beste kans daarvoor was voor Luuk de Jong, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Donyell Malen, maar de bal toch naast kreeg. De Eindhovenaren bleven zoeken naar de winnende treffer, Steven Bergwijn was dichtbij de 1-2, maar Fortuna leek stand te houden. Tot invaller Dante Rigo de bal in de extra tijd toch nog tegen de touwen kreeg en PSV behoedde voor het eerste puntverlies.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws