Genk-huurling maakt indruk: Ik spiegel me graag aan Agüero

Genk-huurling maakt indruk: "Ik spiegel me graag aan Agüero"

18-08-2018 13:04
3

Bij KRC Genk moest hij nog niet hopen op een doorbraak, maar die komt er voor Dante Vanzeir mogelijk wel bij Beerschot-Wilrijk. De huurling is bijzonder goed bezig bij de Antwerpenaren.

In twee wedstrijden was de twintigjarige spits ook al goed voor twee doelpunten. De supporters van Beerschot-Wilrijk scanderen zijn naam, Vanzeir begint al te dromen.

"Ik heb nooit jeugdidolen gehad, maar de laatste jaren spiegel ik me graag aan Sergio Agüero. Een kleine pocketspits met een stijl die vergelijkbaar is met die van mij. Hij bewijst dat ook kleine aanvallers de absolute top kunnen bereiken", zegt Vanzeir.

"Door zijn snelheid, een gave techniek en intelligente looplijnen is hij een van de beste spitsen ter wereld geworden. Als ik ooit in zijn ­voetsporen wil treden, moet ik wel nog een pak doelgerichter worden", klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Terugkeer naar Genk
Als Genk een scorende spits nodig heeft, kan het hem in principe ook terughalen in januari. Maar dat is volgens Vanzeir niet de bedoeling. "Ik ben naar Beerschot Wilrijk ­gekomen om er een jaar lang zo veel mogelijk wedstrijden te spelen. De ­optie om tijdens de winterstop terug te keren is er, maar alles gebeurt in ­samenspraak tussen Genk, Beerschot Wilrijk en mezelf", besluit hij.