Club Brugge-smaakmaker weerlegt kritiek: Dat zal niet meer veranderen

Club Brugge-smaakmaker weerlegt kritiek: "Dat zal niet meer veranderen"

18-08-2018 11:35
3

Hans Vanaken is al enkele seizoenen de spelmaker van Club Brugge. Met hem in de ploeg speelde Blauw-Zwart zelfs al tweemaal kampioen. Toch krijgt de aanvallende middenvelder nog vaak kritiek op zijn speelstijl.

Vanaken krijgt vaak te horen dat hij te weinig bezig is met zijn statistieken, zoals bijvoorbeeld het winnen van zijn luchtduels. "Ik was altijd een speler die meer op gevoel traint en speelt, dat zal niet meer veranderen", aldus de Bruggeling in Het Nieuwsblad.

Ieder zijn stijl
Verschillende critici beweren zelfs dat Vanaken de lat voor zichzelf niet hoog genoeg legt. "Ik weet dat velen dat denken. Het komt in elk interview terug en heeft volgens mij vooral te maken met mijn lengte en stijl van voetballen. Ook dat zal niet meer veranderen, vrees ik."

De Club-sterkhouder beseft dat er altijd kritiek zal zijn. "Je bent maar zo goed als je laatste wedstrijd. En net zoals elke voetballer zal ik altijd voor- en tegenstanders hebben. Er zit elke week 25.000 man in de tribunes. De een ziet liever fysiek voetbal, de ander liever verfijnd... ", besluit Vanaken.